woensdag 28 maart 2018

Dag 3

We zijn dag 3 gestart met een heerlijk en stevig ontbijt. Aangezien we vandaag een hele dag op uitstap gingen, moest iedereen een eigen lunchpakketje maken (broodjes met gekozen beleg). Het weer was meteen een domper op ons programma... Heel de tijd regen...
Om half tien vertrokken we met de bus naar Géromont, richting vleermuizencentrum. Hier hebben we echt van alles (al doende) geleerd over de vleermuizen. De kinderen waren enorm geïnteresseerd en stelden allerlei vragen.

























Om 12 uur gingen we te voet richting de grot van Comblain. Daar hebben we eerst ons lunchpakket opgegeten. Vervolgens werden we gesplitst in 3 groepen. We kregen elk een uitleg over het ontstaan van de grotten door de jaren heen. Dit was echt heel interessant gebracht door mooie animaties. Daarna is elke groep met een gids vertrokken richting de grot. We zijn ongeveer 20m diep gegaan. We hebben een paar verschillende soorten vleermuizen van dichtbij en van ver gezien.










































Na de grot zijn we met de bus terug naar Xhoris gegaan. Daar hebben de kinderen even mogen 'platte rusten' want ze waren echt heel moe. 
Als avondeten stonden er het volgende op het menu: schnitzels, een salade, kroketjes en als dessert: rijstpap.

Naar goede traditie bestond onze avondactiviteit uit zwemmen of sporten in de sporthal. Daarna hebben we de avond samen afgesloten met een kwartiertje zangstonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten